Parkinson

Parkinsonhold (1time)

På holdet arbejder vi primært med at vedligeholde den fysiske funktion.

Vi laver øvelser for kondition, bevægelighed, koordination, balance og styrke.

En træningsgang indeholder 30 min træning i motionscentret, hvor hver enkelt er instrueret i, hvilke øvelser de skal lave i forhold til lige netop deres problematikker. Det kan eksempelvis være kondicykel med fokus på at cykle med høj hastighed i intervaller for at vedligeholde evnen til at bevæge sig hurtigt, hvilket ofte er en problematik, når man har parkinsonssygdom. Derudover er der styrkeøvelser, særligt for benene, da det eksempelvis kræver god styrke at kunne rejse sig fra sofaen og gå på trapper.

I forlængelse af den individuelle træning har vi 30 min fællestræning, hvor vi tager udgangspunkt i parkinson problematikker. Det kan eksempelvis være at kunne gå med lange skridt, kunne skifte retning og hurtigt kunne starte en bevægelse. Vi træner balancen både stående på balancebrædder og puder og gående på balancebaner. At kunne koordinere bliver også ofte vanskeligt, så det udfordrer vi også. Bevægeligheden arbejder vi med på alle mulige måder, eksempelvis svingøvelser og strækøvelser.

Ud over at svede, blive bevæget igennem og få ømme muskler, bliver lattermusklerne også rørt. Der er en fortrolig stemning på holdet og mange erfaringer udveksles deltagerne i mellem både under og efter træningen.​

Kontakt klinikken for yderligere info angående træningstider mm.

firmaoplysninger

Frisholmvej 13A, 1. sal

8653 Them

CVR: ​19071197

telefon-ikon-bund Telefon: 86 84 86 15

Åbningstider

​Mandag:​

08:00 - 17:00​

​Tirsdag:​

07:30 - 17:00​

​Onsdag:​

08:00 - 17:00​

​Torsdag:​

07:30 - 17:00​

​Fredag:​

08:00 - 15:00​